vrijdag 19 september 2008

Vrij 19 sep

Ik moet het toegeven, Victor en Peter zijn ‘quite ok’. Ze hebben aangeboden om vanavond als charmeoffensief voor de hele bende Bulgaars te koken, en doen ook overdag behoorlijk wat moeite om beleefd en vriendelijk te zijn. Misschien was het te duidelijk dat iedereen zo z’n twijfels had toen ze aankwamen?
Het eten is beter dan we hadden kunnen denken – sowieso is koken voor zoveel volk niet eenvoudig, en we konden ons op voorhand ook niet echt iets voorstellen bij Bulgaars eten, dus onze verwachtingen waren niet bijzonder hoog gespannen… Zo scoren ze echt goede punten!
Het wordt snel duidelijk dat ze hun reputatie zelf niet echt verdiend hebben, maar dat het eigenlijk twee vrienden van hen zijn, Litouwers, die het voor hen verpesten – ze zijn onbeleefd, onvriendelijk, en bijna elke dag komen we bizarre verhalen over hen te weten. Ze zullen helaas nog vaak over de vloer komen…

Liina verjaart morgen, en Leenakaisa, Karoliina en ik heb vanochtend bloemen en een boek gekocht, en een koekjestaart gemaakt (of iets dat daar moet op lijken – hier bestaan geen Petit beurre koekjes, en hagelslag al evenmin), die we om middernacht willen afgeven. Alles is gepland voor de verrassing, en om veilig te spelen hebben we er zo weinig mogelijk mensen van op de hoogte gebracht. We weten dan ook niet wat doen, als om half twaalf plots bijna iedereen van tafel stapt, om te vertrekken naar een concert in het Pilldamspark! Het is deze week Europees Sociaal Forum in Malmö, en er is vanalles te doen in de stad, vooral ’s nachts. We blijven met z’n achten achter aan de tafel, misschien hebben toch een paar mensen iets van ons gezicht kunnen aflezen? We ruimen de tafel al wat af, maken thee, en Hilde en ik verdwijnen even, om ‘misschien iets lekkers te zoeken voor bij de thee’ – Liina heeft helemaal niets door, ze heeft ook aan niemand vertelt dat ze zou verjaren, en is dolblij als we binnenkomen met de taart. Misschien is het achteraf zelfs beter dat we met wat minder volk zijn nu, het zijn ook de leukste mensen die er wel nog bij zijn…
We kletsen nog een hele poos en zingen samen liedjes (zelfs de jongens – wat is het geweldig om samen te wonen met een hoop muziek-geeks); het veel te laat in bed liggen nemen we er met veel plezier bij!

Geen opmerkingen: